Bu verilere farklı bir cihaza geçildiğinde, cihaz kaybolduğunda veya zarar gördüğünde yedeklemeler sayesinde ulaşılabilir. Gmail rehber yedekleme de telefonda oluşabilecek sorunlara karşı rehber bilgilerini korumaktadır.
Gmail Rehber Yedekleme Nasıl Yapılır?
Android cihazlarda Gmail rehber yedekleme için birkaç farklı yöntem mevcuttur. Bunlardan biri yedekleme senkronizasyon yoluyla yapılmasıdır. Cihazda bulunan rehber isimlerini Google Kişiler hizmetiyle senkronize etmek için aşağıdaki adımları uygulayabilirsiniz.
Android cihazda ‘Ayarlar’ bölümünden ‘Google’ hizmetine tıklayın.
Açılan Google seçenekleri sayfasında ‘Hesap Hizmetleri’ seçeneğini tıklayın.
Açılan sayfada ‘Google Kişiler Senkronizasyonu’ seçeneğine tıklayın.
Karşınıza daha önce senkronize edilen kişi listesi çıkacaktır. Sayfanın altında ‘Cihaz kişilerini de senkronize edin’ seçeneğine tıkladıktan sonra ‘Cihaz kişilerini otomatik olarak yedekle ve senkronize et’ seçeneğini aktif hale getirin.
Cihazda birden fazla Gmail hesabı kullanıyorsanız hangi hesaba yedekleme yapacağınızı seçerek senkronizasyon işlemini tamamlayın.
Yukarıda belirtilen adımlar sonucunda cihazdaki kişiler Gmail hesabı üzerinden yedeklenir. Cihazla beraber SIM kart üzerindeki isimleri de yedeklemek istiyorsanız;
Google Play Store’dan ‘Google Kişiler’ uygulamasını indirin.
Uygulamada Gmail yedekleme işlemi yaptığınız kişi listesi görünecektir. Sayfanın sol üst kısmında yer alan üç çizgili menü seçeneğini tıklayın.
‘Ayarlar’ seçeneğine tıkladıktan sonra önce ‘Kişileri yönet’ ardından ‘İçe aktar’ seçeneklerine tıklayın.
Şuradaki kişileri bölümünden ‘SIM kart’ seçeneğini tıkladıktan sonra işlemi onayladığınızda SIM kart üzerinde yedekleme yapmak istediğiniz numaraları belirleyebilirsiniz.
Gmail Rehber Geri Yükleme
Yedeklediğiniz rehberi cihaza tekrardan aktarmak için;
Google Kişiler uygulamasından ayarlar bölümüne girin.
‘Kişileri yönet’ bölümünde ‘Geri yükle’ seçeneğine tıklayın.
Yedekleme yaptığınız mail adresini seçin.
Kopyalamanın yapılacağı cihazı belirledikten sonra ‘Geri yükle’ seçeneğine tıklayın. ‘Kişiler geri yüklendi’ uyarısı gelene kadar bekleyin.
Yorumlar
Yorum Yaz