Google’ın fotoğraf uygulaması, basit işlemlerle görüntülerin buluta otomatik olarak saklanmasını sona erdirmenizi mümkün kılar. Fotoğrafların bulutta muhafaza edilmesini sonlandırmak için yedeklemeyi devre dışı bırakmalısınız. Cep telefonundan Google fotoğraflar yedeklemesi nasıl iptal edilir anlatalım.
Google Fotoğraflar Yedeklemesi İptal Etme Yöntemi
Telefonunuzdan Google Fotoğraflar yedeklemesini kolayca devre dışı bırakabilirsiniz. Bu işlemi uygulama ayarları vasıtası ile yerine getirirsiniz. Hem Android hem de İOS cihazlarda yapılabilir. Google hesabının depolama alanını kullanmak istemeyen, görüntüleri ve video içerikleri sadece cihazın belleğinde saklamak isteyenler için bu işlem faydalı olabilir. Google Fotoğraflar yedeklemesi iptal etme yöntemi şöyle:
- Cep telefonunuzdan Google Fotoğraflar’ı açın. Ekranın sağ üst bölümünde yer alan fotoğrafınıza dokunun. Sonrasında ayarlar kısmına gelin.
- Yedekle yazısına dokunun ve depolama işlevini hemen sonlandırmak için Yedekle anahtarını devre dışı bırakın.
Bu noktadan sonra iPhone ya da Android telefonunuzda Google Fotoğraflar yedeklemesi yapılmayacak. İlerleyen dönemde yeniden yedekleme yapmak istediğinizde Yedekle anahtarını açmanız yeterlidir. Dönemsel olarak Google Fotoğraflar tarafından size bildirim gönderilir. Bu bildirime yanıt vererek de tercihlerinizi belirleyebilirsiniz.